+ 0 -
ADA



نمایندگان یونسکو برای ثبت جهانی اورامانات از جوانرود بازدید می‌کنند

فرماندار جوانرود گفت: بازدید میدانی نمایندگان سازمان یونسکو برای ثبت جهانی اورامانات بزودی از روستاهای «قلاجی »، «کلاش لولم» و «شالیگاه»(شالگی) این شهرستان انجام می‌شود.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان جوانرود ، رستگار یوسفی در جلسه رفع موانع ثبت جهانی اورامانات که با حضور معاون دفتر پایگاه‌های میراث جهانی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در فرمانداری جوانرود برگزارشد، افزود: با ثبت جهانی  اورامانات تحولات بزرگی در زمینه های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و زیرساخت های منطقه ایجاد خواهد شد.

وی به تمهیدات لازم برای رفع ثبت جهانی اورامانات اشاره کرد و اظهارداشت: با تصمیماتی که دراین جلسه اتخاذ شد با مشارکت مردم، سازمان های مردم نهاد و ادارات و نهادهای شهرستان تمام تلاش خود را برای حل مشکلات روستاهای یادشده برای ثبت جهانی اورامانات بکار خواهیم گرفت.

یوسفی با اشاره به لحاظ شدن 11 روستای شهرستان جوانرود در فهرست ثبت جهانی اورامانات، خواستار توجه ویژه و تخصیص اعتبار برای تامین و اجرای زیرساخت های مورد نیاز و برنامه های مدنظر در این روستاها شد.

معاون دفتر پایگاه‌های میراث جهانی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز با بیان اینکه اورامانات در آستانه ثبت جهانی است، گفت: یکی از پروسه های باقی مانده برای تایید ثبت جهانی اورامانات بازدید میدانی نماینده یونسکو است که قرار است به زودی انجام شود.

بهرام رضایی با بیان اینکه ایران سالانه پرونده مربوط به یک اثر را می توان به یونسکو ارسال کرد، افزود: امسال جهانی شدن اورامانات به صورت ویژه در دستور کار قرارگرفته و امیدواریم نواقص موجود تا زمان بازدید نماینده این سازمان برطرف و یا کارهای اجرایی برای رفع آن آغاز شود.

وی اظهارداشت: گستردگی عرصه ثبت جهانی اورامانات با ۱۰۶ هزار هکتار و محدوده حریم آن نیز به ۳۰۳ هزار هکتار می رسد که بخش اعظم آن در استان کرمانشاه و بخش دیگری در استان کردستان قراردارد.

نماینده وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: تاکنون جلسات متعددی در وزارتخانه، استانداری کرمانشاه با استاندار، فرمانداران و مدیران کل برای رفع مشکلات ثبت جهانی اورامانات برگزارشده است.

رضایی به اهمیت همراهی و مشارکت مردم برای ثبت جهانی اورامانات اشاره کرد وگفت: برای جلب نظر موافق نماینده اعزامی لابی سیاسی نمی توان انجام داد چرا که دیدگاه آنها فنی و واقعی است و در این راستا همراهی مردم نقش بسیار تعیین کننده خواهد داشت.

وی یاد آورشد: با ثبت جهانی اورامانات تحولات مهمی در عرصه های مختلف فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و توسعه همه جانبه  منطقه ایجاد می شود که باید آن‌را به فال نیک گرفت.

لازم به ذکر است :  هورامان یا اورامان نام منطقه‌ای تاریخی با بافت پلکانی و آداب و رسوم بسیار خاص است که بخش‌هایی از شهرستان‌های سروآباد، سنندج و کامیاران در استان کردستان و شهرستان‌های پاوه، جوانرود، نودشه و نوسود در استان کرمانشاه را شامل می‌شود.

واژه هورامان یا اورامان از ۲ بخش هورا به معنی اهورا و مان به معنای خانه، جایگاه و سرزمین تشکیل شده و در واقع به معنای سرزمین اهورایی و جایگاه اهورا مزدا است.

اورامانات در استان کرمانشاه به منطقه ای در شمال غربی این استان شامل شهرستان های پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی اطلاق می شود که حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

بخشی از اورامانات نیز در شهرستان های مریوان، سروآباد و کامیاران در استان کردستان واقع شده و بخش دیگری از آن نیز در استان حلبچه عراق واقع می باشد.

به گفته مدیر پایگاه منظر فرهنگی تاریخی اورامانات، ۲۹۵ اثر ثبت شده ملی در این منطقه و در شهرستان های ثلاث باباجانی، روانسر، پاوه و جوانرود وجود دارد که بیشترین آثار ثبت شده گردشگری ملی با ۲۰۰ اثر در شهرستان ثلاث باباجانی واقع شده است.

وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، یک اثر ثبت شده جهانی و ده ها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیده اندحاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است.

بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت، آبشار پیران و ... از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۵۹۵ روستا و ۳۵ شهر دارد.



اوقات شرعی
آب و هوای جوانرود